Mielenliikutus

10 tavoitetta ja toivetta urheiluseuran tomintaan

Visiomme mukaisesti Turun NMKY:n koripallotoiminnan tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä pelata valtakunnallisesti parasta juniorikoripalloa ja tarjota paikallisesti kiinnostavaa ja laadukasta seuratoimintaa. Varmistaaksemme visiomme toteutumisen tarvitaan kirjattuja tavoitteita, joita kohti kurkottaa. Kaikki toimintamme ei varmaan vastaa alla olevaa, mutta matkalla ollaan ja suunta on selvä.

Edustusjoukkueemme Kristika Turku pelaa kiinnostavaa, vauhdikasta ja voitokasta korista täydelle Nunnavuoren katsomolle. Pelaajat tutustuvat seuramme junioripelaajiin ja osallistuvat yhteisiin tapahtumiin. Joukkueen taustaryhmä vahvistuu, kaikkien osaaminen ja tekeminen lisääntyy niin, että  joukkueella on mahdollisuus ottaa seuraava kehitysaskel ja pelata ottelunsa uudessa palloiluhallissa.

C-, mini ja mikrojunnut oppivat koriksen taitoja ja liikunnallisia perustaitoja monipuolisesti hyvässä ilmapiirissä. Toiminta on tasapuolista, vastuullista, turvallista ja hauskaa. Tarkoitus on sytyttää elinikäinen innostus korikseen. Voittoja ja tappiota tulee sopivasti kaikille ja ne opettavat kohtaamaan niihin liittyviä tunteita. Jokainen pelaaja kokee olevansa arvokas. Pelaajat tiedostavat pelaavansa TuNMKY:ssä, tuntevat muiden joukkueiden pelaajia ja valmentajia ja käyvät edustusjoukkueen peleissä.

Coachit ymmärtävät vastuunsa pelaajien opettamisesta ja kasvatuksesta. Coachit toimivat seuramme yleisten valmennuksen linjausten mukaisesti. Joukkueille syntyy yhtenäinen näkemys seuramme pelitavasta ja sen kehittämisestä. Coachit varmistavat, että omat junnut voivat ottaa esikuvikseen edustuksen pelaajia.

Joukkueenjohtajat huolehtivat joukkueiden käytännön asioiden koordinoimisesta. He jaksavat olla pelaajien, valmentajien ja vanhempien toiminnassa syntyvien suurtenkin tunteiden vastaanottajina ja kanavoida syntyvän energian rakentavaan toimintaan.

Pelaajien vanhemmat ymmärtävät oman roolinsa lastensa harrastuksen tukemisessa ja rahoittamisessa.  Vanhemmat osallistuvat joukkueiden toiminnassa tarvittaviin tehtäviin. Vanhemmat saavat nähdä harjoittelun, kilpailemisen ja joukkuepelin tuoman ilon lastensa elämässä. Vanhemmat tunnistavat ne monipuoliset taidot ja lukuisat valmiudet, mitä koris heidän lapsilleen antaa.

A-ja B junnut kokevat saavansa laadukasta ja heidän kehityksensä mukaista valmennusta. Jokainen pelaaja edistyy omalla urheilijan polullaan. Mahdollisia koriksen ja elämän tuomia kriisejä osataan tukea siten, että pelaajat haluavat jatkaa pelaamistaan aikuisikään asti.  Joukkueille ja pelaajille on asetettu selkeät ja mitattavat tavoitteet ja niiden suhteen edetään. Pelaajat kokevat ylpeyttä edustaessaan TuNMKY:tä.

Nuorten harrastejoukkueet mahdollistavat mahdollisimman monelle edullisemman ja vähemmän aikaa vievän tavan olla mukana koriksessa. Ryhmät on ohjattu laadukkaasti ja jo lopettaneet pelaajat löytävät tiensä takaisin lajin pariin.

Aikuisten kilpajoukkueet kokevat olevansa merkittävä osa TuNMKY:n koripallotoimintaa. Joukkueet tarjoavat hyvän tavan jatkaa harrastusta, kilpailemista ja kuntoilua koriksen parissa.

Pikkususien määrä kasvaa kasvamistaan ja uusia lasten ohjaamisesta kiinnostuneita ohjaajia saadaan rekrytoitua toimintaan mukaan. Myös tytöt löytävät TuNMKY:n koripallon.

Vuosittaiset tapahtumat (JBT, TS-koriskoulu, ÅBC, Turunpäivä, päättäjäiset, päiväkotikiertueet) onnistuvat omissa tavoitteissaan niin taloudellisesti, toiminallisesti kuin sisältöjensä suhteen.

Hyvää koriskautta kaikille!

Maikku Miettinen urheilutoiminnanjohtaja